پزشکی 90 یزد
پزشکی 90 یزد

- برخورددهنده بزرگ هادرونی از منظر ارقام

برخورددهنده بزرگ هادرونی بزرگترین شتاب‌دهنده جهان است، یك ماشین صنعتی عظیم كه به برخورد پروتون‌ها به یكدیگر برای كشف ذرات زیراتمی كوچكتر می‌پردازد. با شلیك مستقیم دو پرتو متضاد پروتون به یكدیگر در سرعتی نزدیك به سرعت نور، ‌برخورددهنده هادرونی می تواند آنها به تكه‌هایی خرد كرده و از آشكارسازهای عظیم خود برای بررسی آنها برای نشانه‌هایی از اجزای سازنده جهان استفاده كند.

در میان این تكه‌ها ممكن است ذره گریزان بوزون هیگز باشد كه تصور می‌شود جرم تمام ماده جهان را تامین می‌كند. سایت تلگراف در گرماگرم اخبار داغ مشاهده شواهد قوی بر وجود این ذره اسرارآمیز توسط دانشمندان سرن به ارائه حقایق و ارقامی در مورد این برخورددهنده پرداخته كه از سوی آزمایشگاه سرن در ژنو تامین شده است.

26.565 كیلومتر: دور دقیق حلقه عظیمی كه پرتوهای پروتون‌ها از درون آن شلیك می‌شوند.

9300:
تعداد آهنرباهای مورد استفاده برای هدایت پرتوها از میان تونل

271.3 درجه سانتیگراد:
دمای هر آهنربا كه با استفاده از نیتروژن مایع و هلیوم سرد شده‌اند. سیستم خنك‌كننده برخورددهنده بزرگ هادرونی به عنوان بزرگترین فریزر دنیا شناخته شده است.

11245:
تعداد دفعاتی كه هر كدام از چند تریلیون پروتون درون یك پرتو یك مدار برخورددهنده را در هر ثانیه تكمیل می‌كنند. این بدین معنی است كه آنها با 99.999991 درصد سرعت نور حركت می‌كنند.

هیچ چیز:
چیز دیگری كه درون این شتاب‌دهنده وجود دارد. برای اجتناب از برخورد پرتوهای پروتون با مولكولهای گاز، آنها از درون یك خلاء فوق بالا شلیك می‌شوند كه مانند فضای خارجی خالی است.


 


نظرات شما عزیزان:

مسخ
ساعت18:42---30 تير 1391
اگه بخونم گیج میشم ولی ممنون .

مهرداد منصوری
ساعت18:17---28 تير 1391
مهدی جان عالی بود.خودت که میدونی من عاشق فیزیک هستم.اگه دوست داری در مورد ماهیت این ذره بیشتر بدونی میتونی به پستهای قبلی من سری بزنی چون من روزی که این ذره بنیادی کشف شد یه پست در موردش گذاشتم.
پاسخ:ممنون مهرداد جون


نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 28 تير 1391برچسب:, توسط مهدی جلادت |
.: Weblog Themes By LoxBlog :.